Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, mars 11, 2007

Förändra er eller dö, sa Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är en fullständigt lysande kommunikatör. Han har en enorm förmåga att klä känslor i ord och förmedla dem till mig. Det var min upplevelse av Fredriks avslutande tal på nya moderaternas rikskonferens i Örebro om lördagen.

Fokus i talet låg på fortsatt förändring i politiken och i partiet. Summan av resonemanget var att nya moderaterna ska fortsätta förnyas för att möta väljarnas upplevelser av problem i vardagen. Han var mycket tydligt på den punkten.
Om vi möter någon som säger att de inte känner igen sitt gamla parti ska vi svara: Tack. Hälsa från mig och säg tack! sa Fredrik.
Detta i motsats till socialdemokraterna som gör stor affär av att politiken ligger fast. Så när Mona Sahlin nästa helg blir partiordförande så får folket samma socialdemokratiska politik som Göran Persson drev på 1900-talet, men utan Göran Persson!
Det finns ett namn för den ismen: Per Nuder! sa Fredrik.
Personligen var jag mest nöjd med hans sätt att ta kvinnors upplevelser av sin vardag på allvar. Antingen det handlar om arbetsförhållanden eller livsförhållanden. Det är ett svårt pussel och en avgörande fråga för nya moderaterna att ta tag i. Vi måste framförallt lyssna och lära. Budskapet var tydligt: Dåliga politiker är som krokodiler. Små öron. Stora munnar. Se filmen här.

Och till dig som tyckte att allt det som Fredrik sa om moderaternas jämställdhetsarbete lät bra, men tvivlade på att han verkligen menade det, på riktigt alltså: Ja, det kan du vara alldeles säker på! Jag har pratat med Filippa!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home