Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, mars 13, 2007

Det var dumt gjort Erik!

Efter att ha varit på moderaternas kommunala rikskonferens, där alliansregeringen var märkbart närvarande, känns det märkligt att lyssna på den interna alliansdebatten i P1-morgon.

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag har skrivit en artikel om centerns ideologiska inriktning på DN Debatt under rubriken "Centerns nya nyliberalism är en fara för Alliansen".

Erik Ullenhag menar att "det finns en risk för Alliansens förtroende som helhet om centern i alltför hög grad anammar nyliberalt tankegods". Centerns partisekreterare Anders Flanking håller inte alls med utan är förvånad över Erik Ullenhags och folkpartiets utspel. Han försöker i möjligaste mån tona ner och balansera debatten i radion.

Jag som nyss har hört både Fredrik Reinfeldt och Lars Leijonborg berätta om det två år långa arbete med att komma överens om en gemensam valplattform, tycker att det här utspelet verkar fruktansvärt onödigt. En sak har jag lärt mig av erfarenhet: det tar väldigt lång tid att bygga upp något positivt och det går oerhört snabbt att riva ner.

Jag hoppas innerligt att Erik Ullenhag och folkpartiet kan söka bekräftelse på annat sätt än att riskera alliansens goda samarbete. De enda som vinner på den typen av utspel är (s), (v) och (mp) samt de soffliggare som tycker att politiker bara "tjafsar."

Det gagnar varken Erik Ullenhag, folkpartiet eller alliansen! Snarare är det så att den typen av utspel riskerar alliansens förtroende som helhet. Vad tänkte du på Erik?

1 Comments:

 • At tisdag, 13 mars, 2007, Blogger Milton Frihetsson said…

  Nyliberalismen är död, frågan är bara hur lång tid det ska ta innan nyheten nått högern i sverige...  The death of the era of neoliberalism

  The left, which has the momentum, is growing more uniform and coming to look more like its old, pre-neoliberal self. The right is growing more fractious. And many of those who were semiaffiliated with one party or another are drifting off to independent-land.

  Neoliberalism had a good, interesting run -- while it lasted.

   

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home