Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, februari 27, 2007

JAS 39 Gripen was here

Denna dagen en dag med byggnadsnämnden. Förmiddagen ägnades åt besök på plats vid aktuella ärenden. Bland annat i Magnarp, just vid havet, där en antagandehandling för detaljplan var klar och många familjer kommer att få möjlighet att köpa sitt drömhus i ett helt fantastiskt område.

Återigen hade vi uppe en bygglovsansökan för uppförande av telekommunikationsanläggning. En typ av ärende som omfattas av mängder av yttranden som ställer sig negativa till uppförandet. Ett vanligt förhållande: Alla vill ha god mobiltäckning, men ingen vill ha masten i närheten. Ett fenomen som är väldigt vanligt förekommande när det gäller flera olika typer av ärenden, vilket gör att man efter ett tag antar att antalet egoister vida överstiger antalet humanister. Det är en sak att hjälpa svältande barn i Afrika, men en helt annan att behöva ha ett dagis med barn i sitt kvarter.

Det mest omfattande ärendet var en begäran från Peab Park AB som inkommit med en begäran om att en detaljplan upprättas för hela gamla flygflottiljen i Ängelholm. Det kommer att bli en spännande process som vi kommer att få arbeta med under hela mandatperioden, antar jag.

Några indelningar och avgränsningar vet vi inte riktigt ännu, men klart är att någon typ av flygverksamhet kommer att finnas kvar, liksom konferensmöjligheter. Kommunen och Peab kommer gemensamt att bygga upp Valhall College - en gymnasieskola med vissa program bland annat bygg- och anläggning, fordon och barn- och fritid. Tiden har sin gång. Så snart vi lämnar ifrån oss en detaljplan startas en ny.

Så snart F10 och Ängelholm lämnat ifrån sig sina JAS 39 Gripen vill försvaret starta dem någon annanstans. Är det inte i Kallinge så är det i Afghanistan. Allt tycks ha sin tid.

PS: Besök gärna Ängelholms Flygmuseum som drivs av F10:s Kamratförening. Det kommer att finnas kvar på området.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home