Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, februari 24, 2007

Carl Bildt i nordisk press

Jag tycker det är intressant att se vad man skriver om Carl Bildt i en del nordiska tidningar. Politiken.dk och Berlingske.dk har exakt samma artikel med rubriken Ny oro om Bildt med källa AFP. Båda tidningarna skriver:
Den förre svenske statsministern Göran Persson säger, att Bildts deltagande i gruppen skadar landets internationella anseende. Men att den nuvarande svenske statsministern Fredrik Reinfeldt försvarar sin utrikesminister och säger, att han har 'fullständig' tillit till honom.
Att Göran Persson överhuvudtaget uttalar sig kritiskt är mycket märkligt med tanke på att han fick det norska Sofiepriset om 100 000 $ avseende tjänsteärenden har uträttat i sin roll som statsminister och behåller pengarna själv borde få honom att inse att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus. Han kunde väl åtminstone läsa på i bibeln om att den som är oskyldig får kasta första stenen; han som alltid hävdat att han vill bli präst när han slutar som partiordförande för sossarna.

I Hufvudstadsbladet ger en sökning på namnet Carl Bildt ingen träff. En sökning på Dagbladet.no gav samma nollresultat. Vad betyder det? Förs denna debatt endast i den svenska ankdammen?