Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, februari 25, 2007

En fatwa över Carolina Gynning och Victoria Silvstedt

Det är ont om politiskt influerad humor. Det är i princip Public Service i P1 på söndagsmorgnarna och Parlamentet i TV4 på söndagskvällarna. Public Service håller en ganska jämn kvalitet över åren, medan Parlamentet blir allt sämre för varje program. Där är det tyvärr snart bara formen som är politiskt influerad, men knappast innehållet.

hemsidan marknadsför TV4 programmet som ”vässat, frispråkigt, överraskande, upprörande och humoristiskt...” Och jag håller med att man uppfyller de första löftena, men när det gäller etiketten "humoristiskt" så gick man ikväll över gränsen för vad som är roligt.

Magnus Betnér försöker vara rolig genom att säga att Carolina Gynning har Victoria Silvstedt som idol och att Victoria Silvstedt har Anna Nicole Smith som idol. Och eftersom den senare är död så hoppas han på att de andra tar efter sina respektive idoler. Självmord som kedjereaktion.

Magnus Betnér beter sig som en mufti som utfärdar en fatwa…

1 Comments:

  • At måndag, 26 februari, 2007, Blogger Pastor Pär said…

    Och var är glimten i ögat som utlovas i bloggens beskrivning ovan? Har den månne fått ge vika för politisk korrekthet? Det finns inga gränser för humor så länge folk är villiga att skratta, vilket väldigt många gjorde åt Betnérs skämt.

     

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home