Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, september 01, 2006

Maud for president?

I går kväll var det Maud Olofssons tur i teves Utfrågningen. Hon är fantastisk! Hon pratar så att man förstår och framförallt hon är trovärdig. Hon är definitivt en stark statsministerkandidat. Det finns en politisk poäng för Alliansen att verkligen kunna utse Sveriges första kvinnliga statsminister. Sossarna och vänstern har slagit sig för bröstet i ett helt sekel när det gäller jämställdhet. Men det är bara läpparnas bekännelse; som vanligt lever man inte som man lär.

Denna vecka har jag varit fullt upptagen med att bilda Alliansens grupp för kvinnors trygghet här i Ängelholm. Vi är nu fyra kvinnor, Ann Hörnebrant-Sturesson (c), Margareta Törnquist (kd), Lisbet Enbjerde (fp) samt undertecknad, som arbetat fram ett gemensamt dokument som vi kommer att arbeta efter under nästa mandatperiod. Vi planerar att kunna hjälpas åt att ta fram underlag och lägga förslag i de politiska församlingarna där vi hoppas få inflytande och dessutom väcka debatt genom opinionsbildning.

I arbetet med att ta fram vårt handlingsprogram Det handlar om demokrati har vi haft hjälp från professionell personal och vi kommer att fortsätta att lyssna och ta till oss av andras kunskap och kompetens. Nu har vi skickat ut pressmeddelande och tryckt upp flygblad som vi ska dela ut på gågatan och torget imorgon. Spännande!

Vi är först ut i Sverige med att bilda en lokal arbetsgrupp i syfte att implementera Allians för Sveriges Valmanifest och det är vi väldigt stolta över. Äntligen känns det som att vi gör något konkret!