Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, maj 03, 2009

Hur ska vi ha`t?

Det är inte lätt att förstå sig på de boende i Havsbaden. Idag hittade jag ett inlägg i playrapport angående höjning av tomträttsavgiften för en del av tomterna i Havsbaden. Det verkar som om det kommer helt oväntat, vilket knappast kan vara fallet. När man köper en fastighet finns det inskrivet i köpeavtalet. Att en privat markägare sedan väljer att höja arrendet när taxeringsvärdena stiger är bara en normal konsekvens av marknadsekonomin.

Det torde väl knappast förvåna någon, och absolut inte de boende i Havsbaden som i andra fall anser sig vara moderater och i alla lägen värnar sin äganderätt och ensamrätt till "sitt" område.

Att ens försöka att på laglig grund i en demokratisk process lägga förslag om något annat renderar i kraftig kritik och tillmälen från de boende i Havsbaden.

Vad vill man egentligen? Vilken roll vill man ha? Det finns ingen rak handlingslinje i agerandet, förutom att "vi i Havsbaden har alltid rätt - oavsett." När jag försöker företräda en marknadsliberal inställning blir jag utpekad som socialdemokrat; så vad vill de boende i Havsbaden egentligen? Och varför försöka ikläda sig rollen som offer i media?

Etiketter: , , , ,