Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, mars 26, 2009

Spara på dina pengar och Slösa med mina...

Wanja Lundby-Wedin kommer att rensa bland sina uppdrag. Ett erkännande att det kanske var lite för mycket att sitta med i 24 styrelser utöver en heltidstjänst som ordförande i Landsorganisationen och som en av socialdemokratiska partiets toppar.
Bland de styrelser som Wanja Lundby-Wedin fortsätter i finns Socialdemokraternas partistyrelse och verkställande utskott. Samt ledningen för flera internationella fackliga organisationer, exempelvis Europafacket EFS där hon är ordförande.

Men hon kommer också att behålla samtliga avlönade styrelseposter. De är sex stycken, Folksam sakförsäkring, AMF Pension, Afa Livförsäkring, Afa sjukförsäkring, Afa trygghetsförsäkring och Aftonbladet.
Och när hon rensar bland sina uppdrag väljer hon att avsäga sig de som inte är arvoderade! Det känner jag igen från politkerna här i stan. De sitter i nomineringskommittén och nominerar sig själva - men bara till de uppdrag som är arvoderade!

Var kom alla girigbukar ifrån? De som sparar på sina pengar och slösar på våra! Och var blev politikern som förtroendevald i allmänhetens tjänst av?

Etiketter: , , , , ,