Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, september 24, 2008

Om konsten att sätta betyg

Med anledning av att skolminister Jan Björklund vill ha skriftliga omdömen för alla elever i skolan från och med i höst har miljöpartisten Karl-Otto Rosenqvist ställt en interpellation till barn-och ungdomsnämndens ordförande Sven-Ingvar Borgquist(m).

Karl-Otto, som är en mycket klok och balanserad politiker, vill ha besked om hur detta ska genomföras i Ängelholm. En i högsta grad befogad och för många föräldrar intressant fråga.

Men svaret lämnar i princip allt i övrigt att önska. Det enda klara är att det inte kommer att bli några betygsliknande omdömen förrän i åttan. Och inte kommer de förrän tidigast nästa termin. Och då kommer de inte ens att vara lika i kommunens skolor, eftersom frågan lagts på rektorsnivå.

Undrar vad Björklund skulle sätta för betyg på den moderata politiska styrningen av skolan i Ängelholm? Måluppfyllelsen måste vara närmare 0 än 10 och när det kommer till "tavelkritan": ordning och uppförande så är det icke-godkänt för de moderata skolpolitikernas prov i kommunfullmäktige!

Etiketter: , , ,