Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, oktober 09, 2007

Moderaterna ger kvinnor en chans!

Svenska Dagbladet berättar att moderaternas partiledning vill införa en särskild kvinnokvot på valsedlarna. Per Schlingmann anser att 40 procent av kandidaterna ska vara kvinnor. Wow!!!
Vi kommer i valen 2009 och 2010 för första gången att sätta upp mätbara mål för våra listor. Vi vill ha fler starka kvinnliga företrädare, och har till viss del problem med en sned könsfördelning. Det tar vi på allvar, säger partisekreterare Per Schlingmann.
I förra valet var könsgapet i moderaterna enormt. Inget annat parti har så stora könsskillnader i väljarkåren! Om kvinnor generellt hade röstat på moderaterna i samma omfattning som män, hade vi lyft hela Sverige.

I princip är jag helt emot kvotering. Jag anser att kompetens måste vara det viktigaste kriteriet. Men å andra sidan är det idag, åtminstone lokalt, fullständigt klart att kön är viktigare än kompetens. Detsamma gäller kriteriet ålder. Kvinnor ska hållas kort. Liksom "ungdomar" under 60.

Ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman är principiellt emot förslaget och jag håller egentligen med honom helt och hållet. Instämmer även i hans analys:
Men partiet har inte lagt tillräckligt mycket tid på att utveckla en egen jämställdhetsagenda, och därför är det inte förvånande att man bara köper någon annans, det vill säga vänsterns.


för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , , , ,