Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, september 02, 2007

En lördag med Åkesson, Zachau, Sinclair, Fjellner och Reinfeldt

Min lördag gick i politikens tecken. Moderaterna i centrum arrangerades som vanligt i Ängelholm. Det är en bra dag att återse många gamla vänner. Speciellt kul med flickorna från Båstad och Örkelljunga, Annette Åkesson och Carina Zachau. De är numera båda kommunalråd i sina respektive kommuner men också hundägare, som jag. Lycka till med din hund, Annette. Tillsammans med Åsa Herbst här i Ängelholm är det en bra tjejtrio på topp!

Det var kul att träffa dig också Hans-Bertil Sinclair från Klippan, vi har inte setts sedan tågresan från Örebro. Ni bidrog med en trevlig diskussion om samarbete mellan kommuner. Hans-Bertil berättade dessutom att man nu i Skåne Nordväst diskuterar hur man gemensamt ska kunna lösa socialjouren på ett bra sätt. Den otidsenliga lösning som finns fungerar inte. Att du tog upp det känns särskilt bra för mig som lämnat ett medborgarförslag, tillsammans med min gode vän Carola Karlsson, om just detta. Kan väl konstatera att vi var lite för tidigt ute, eftersom det avslogs i Ängelholms kommunfullmäktige.

Kanske är Ängelholm lite snävt i sin politiska diskussion. Min vän Christofer Fjellner passade på att hälsa på i Ängelholm. Kul att få höra lite från den stora världen utanför. Då får man ett helt annat perspektiv på världen. Christofer arbetar numera som EU-parlamentariker och sitter bland annat i utskottet för internationell handel. Där har han sällskap av Jean-Marie Le Pen, partiledare från Front National och Alessandra Mussolini, barnbarn till en känd diktator med samma namn!

Christofer har en intressant infallsvinkel på Gotland, som säkert chefen för Kullaflyg, Christer Paulsson, skulle gilla. Dessutom jobbar han hårt med ett antal andra frågor men alltid med den lilla människan som utgångspunkt. Fortsätt så, Christofer. Vi hörs!

Så var det Ekots lördagsintervju med Fredrik Reinfeldt och han var precis lika duktig som vanligt. Men medier i allmänhet och DN i synnerhet har problem med statsministern. De bekymrar sig över att Reinfeldt syns mindre än Persson och har tidigare tagit upp frågan om den "osynlige" statsministern. Nu skriver de att det är bevisat.

Ekot har låtit Cision göra en undersökning som visar att:
Göran Persson fick 20 procent mer uppmärksamhet än Reinfeldt under de nio månader som följde efter regeringsförklaringen. Göran Persson fick både uttala sig mer och omnämndes oftare i medierna än Fredrik Reinfeldt under de nio månader som följde efter valet 2002 än vad Reinfeldt har sedan valet 2006.
Det är jag glad för. Det visar att Fredrik Reinfeldt är en god ledare, med stark självkänsla och en modern demokratisk ledarstil.

Det går inte att jämföra honom med Göran Persson. Persson har alltid haft låg självkänsla, ett enormt kontrollbehov och ett ego som krävt synlighet för att finnas. Det är ingen tillfällighet att han kallades för HSB, Nivea och buffel i folkmun.

Jag är glad att vi har en statsminister i alliansregeringen som inser att ett regeringsarbete inte är en one-man-show!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,