Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, juni 07, 2007

Föräldrarätt vs föräldraskyldighet

Äntligen en dom som tar barnen på allvar och inte bara ser till de vuxna! Jag är väl medveten att många anser det motsatta. Men nu har Högsta domstolen prövat vilka brott en förälder kan begå utan att behöva ta konsekvensen av desamma.

Och fembarnspappan och den grova våldsbrottsling utvisas nu på livstid. Mannen är dömd för en rad grova brott som våldtäkt, misshandel och narkotikabrott. Han har redan tidigare dömts till utvisning två gånger men har trots det återkommit till Sverige. Nu slår domstolen fast att samhällsskyddet väger över barnens behov av sin far. Det blir resultatet av den dom i Högsta domstolen som prövat hur grova brott en förälder kan begå utan att utvisas ur landet.

Jag har en fast övertygelse om att barn inte ska användas av sina föräldrar. Vid en viss tidpunkt har föräldrarna förbrukat sin föräldrarätt. Och den tidpunkten går när barnen hos föräldrarna förvandlats från ett mål till ett medel för föräldrarnas väl och ve. Denna gräns har mannen i detta fall passerat för länge sedan. Han är helt enkelt inte längre värd att vara förälder.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,