Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, juni 04, 2007

(m) är sämst på jämställdhet

Magdalena Andersson är ordförande för moderatkvinnorna och menar att moderaterna inte har klarat det interna jämställdhetsarbetet. Hon säger också att det tyvärr är så att män ibland inte släpper fram kvinnor. Det är ett problem för partiet. Det syns, eftersom färre kvinnor än män röstar på partiet. I förra valet skiljde det fem procent, i detta val har gapet ökat till åtta procent.

Det mål moderatkvinnorna har satt upp är att 40 procent av de ledande posterna ska gå till kvinnor och det tycker Per Schlingmann låter fullt rimligt.
Det är inte roligt att behöva säga det, men på vissa ställen är moderaterna sämst i klassen bland partierna. Det är detta vi vill ändra på, säger Magdalena Andersson.
Ja, och tyvärr är Ängelholm ett av de ställena. Läs mer i Nordvästra Skånes Tidningars artikel Moderaterna tappar kvinnor. Svaret, eller ska man kanske säga försvaret, förklarar bättre vad Magdalena Andersson menar: M-ledare tillbakavisar kritiken.

Om moderaterna ska kunna växa som parti behövs kvinnornas röster. Och ska man klara av det så krävs det fler kvinnor som förtroendevalda. Det kvinnliga perspektivet är sorgligt eftersatt i moderaterna. Det är bra att Magdalena lyfter upp frågan på dagordningen igen!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,