Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, juni 03, 2007

Sahlin, Persson och Louise

Mona Sahlin lovar rätt till heltid vid valseger och säger nu att partiet ska lagstifta. Men jag tror inte att det är en bra lösning. Dels därför att vi inte brukar lösa arbetsmarknadsfrågor via riksdagen och dels för att många kvinnor faktiskt inte vill arbeta heltid. Titta bara på hur statistiken när det gäller utmattningsdepressioner ser ut!

En som inte har några tecken på utmattningsdepression och heller inte arbetar heltid är förre statsministern Göran Persson. Och detta trots att han får böta 30 000 kronor för brott mot arbetsmiljölagen i samband med gårdsbygget i Sörmland.

Efter det uppmärksammade fallet med Louise och kritiken mot socialtjänsten i Vetlanda har åklagaren beslutat att inleda en förundersökning om misstänkt tjänstefel. Äntligen! Men trots allt är det väljarna som kommer att stå för den slutgiltiga domen vid nästa val. Det är en viktig uppgift medborgarna i Vetlanda har vid valet 2010. Glöm aldrig Louise!

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,