Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, september 16, 2006

Korten på bordet

I samband med att Göran Persson förtidsröstade i Stockholm inför ett stort medieuppbåd gjorde han en förtidseftervalsanalys.

Göran Persson kräver fler kort på bordet från folkpartiet och förre partisekreterare Johan Jacobsson.

– Om de borgerliga vinner valet är det på grund av att de har gjort det här intrånget i våra datorer. De har fortfarande några timmar på sig, Johan Jacobsson heter partisekreteraren, han har försvunnit, han vet sanningen och han borde kliva fram och berätta, säger Göran Persson.

Bara det faktum att Göran Persson uttrycker att om de borgerliga vinner valet är det tack vare folkpartiets dataintrång. Inte på grund av folkpartiets dataintrång!

Intressant är också att Persson lägger över ansvaret för valresultatet på Alliansens istället för att själv försöka göra något!

Dagen har ägnats åt torgmöten. Först presenterades alla m-kandidater inklusive undertecknad och sedan träffades vi kvinnor i Alliansens grupp för kvinnors trygghet och delade ut vår insändare och alliansglass under tiden som riksdagsdebatten mellan (m) och (s) pågick.

Efter gårdagskvällens debatt och dagens opinionsundersökningsresultat så är jag ganska säker på att Sverige får en ny regering imorgon. Det försprånget kan bara komma ifatt genom något utöver det "vanliga" valarbetet.

I en diskussion fastnade jag på området familjepolitik. Och jag har väldigt svårt att förstå varför papporna måste ta hand om barnen just mellan klockan åtta och fem. Vad är det för fel på att umgås med sina barn vid någon annan tidpunkt?

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home