Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, april 07, 2006

Lilla helgonet med glorian på glid

Idag fortsätter dokusåpan om SSU:s ordförande Anna Sjödin och hennes vänners krogbesök. Inte kunde jag ana att Anna skulle bli såpaskådis. En huvudroll hade hon förvisso redan i socialdemokraternas partistyrelse som representant för ungdomsförbundet. Hon handplockades för den rollen för att överbrygga de interna konflikterna. Och det har hon ju verkligen lyckats med. Det finns inget som enar bättre än en gemensam yttre fiende. I detta fallet en invandrad läkare som extraknäcker som krogvakt och ger sig på Lilla helgonet så att glorian kommer på glid.

Har du missat början så kan du få en snabb resumé här: Det var i samband med ett krogbråk i centrala Stockholm i slutet av januari som Anna Sjödin greps av polis och fick tillbringa natten i en cell för tillnyktring. Anna Sjödin har hela tiden nekat till alla anklagelser, och istället anmält krogvakten för misshandel. Åklagaren skrev nyligen av samtliga anmälningar. Kvar är endast misstankarna mot Anna Sjödin själv och hennes väninna.

Vill du läsa tidigare avsnitt så finns de här:

Del 1 Vid Molins fontän och på Crazy Horse.

Del 2 Lilla vackra Anna
.

Idag åtalas Lilla helgonet för brott på fyra punkter: våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande. Dessutom åtalas hennes väninna för misshandel av en servitris och våldsamt motstånd. Snacka om Girl Power!

Chefsåklagare Per Lindqvist, som lämnar in stämningsansökan, ser särskilt allvarligt på den punkten som benämns förolämpning. Lilla helgonet har, enligt uppgift, kallat ordningsvakten för ”svartskalle” och sagt till honom att han är ”den typ av person som inte är välkomna till Sverige”. Det är den typen av brott som betecknas som hatbrott.

Det förvånar mig inte alls att det är en socialdemokratisk partistyrelseledamot som tycker det. Det som förvånar mig är att hon säger det. Äntligen har sossarna visat sitt rätta ansikte – Janusansiktet. Det är den dubbla dagordningens diskurs som är grunden i den socialdemokratiska hegemonin. Socialdemokratisk politik i sin prydno!

Nästa avsnitt om Lilla helgonet kommer att handla om när hon avgår från sitt ämbete som ordförande i socialdemokraternas ungdomsförbund. Det är ju valår i år! Har jag tur hinner jag posta mitt inlägg innan hon avgår. Ekots lunchsändning börjar inte förrän 12.30…

2 Comments:

  • At lördag, 08 april, 2006, Anonymous Anonym said…

    Klockren sammanfattning av vad fröken Sjödin har pysslat med och jag tror, och hoppas, att hon blir fälld OCH avgår i vilket fall som. Som sagt, socialdemokratin har fått ett nytt ansikte. Sitt rätta ansikte...

     
  • At lördag, 08 april, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Ja, självklart kommer hon att sluta. Men hon, liksom Freivalds, tycks ha mycket svårt för att ta det beslutet själv. Någon (läs: Göran) blir nog tvungen att putta ner Sjödin-styliten. Etiken i det partiet är inte den som folk i allmänhet har. Sossarna har ett problematiskt förhållanden till rätt & fel och ordning & reda.

     

Skicka en kommentar

<< Home