Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, februari 25, 2009

Att dölja ett fel med en lögn är att ersätta en fläck med ett hål.

Så var det då dags igen. Tvärtemot vad ängelholmsmoderaterna, och då särskilt ledamöter i nomineringskommittén, hävdat flera gånger i hd.se och Nordvästra Skånes Tidningar, nomineras åter en av nomineringskommitténs ledamöter av sig själv till ett politiskt toppuppdrag.

Denna gången till ytterligare ett arvoderat uppdrag i ett kommunalt bolag, NSR, berättar hd.se.

Göran Larsson har varit med i NSR:s styrelse i många år och blir nu petad av sina egna i Ängelholmsmoderaterna. Platsen i miljöföretaget NSR-styrelsen har Rune Johansson fått.
— Jag har inte avsagt mig. Det är ett beslut i vår egen nomineringskommitté. Själv vill jag inte kommentera, inte mer än att jag tycker det är konstigt att välja in Rune som fyller 70 och bara ska sitta i två år, förklarar Göran Larsson.
Kanske dags att sluta ljuga om att man inte nominerar sig själv från nomineringskommittén. När lögnerna är så uppenbara lär det inte dröja länge innan hela bubblan spricker. Syftet är ju tämligen uppenbart för gemene man. Pinsamt!

Å andra sidan drabbades Göran Larsson bara av det han själv utsatt andra partikamrater för - nämligen att gå bakom ryggen på andra för att komma i åtnjutande av ett uppdrag. Det är ju också en nyttig lärdom.

Etiketter: , ,