Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

fredag, november 28, 2008

En ny chans för kvinnor

Detta kan vara det största genombrottet för demokratin i Sverige på de senaste hundra åren! Jag vet inte, men tolkar det så när jag läser om det nystartade nätverket Alliansens vänner.
Alliansens Vänner är ett nätverk som bildats av personer utanför den aktiva politiken. Vi tycker att skapandet av alliansen 2004 och valsegern 2006 har varit bra för Sverige. Vi vill att denna positiva utveckling ska fortsätta.
Nu kan man ju tycka att det är ett direkt plagiat av amerikanska presidentkandidaten Obamas metod, men icke desto mindre exakt det som behövs för att Allians för Sverige ska vinna förtroende hos "vanligt folk".

Det hjälper nämligen inte att Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann är fantastiska personer med visioner, till och med för oss kvinnor i utanförskap, så länge man inte lyckas implementera sina visioner och strategier i de lokala kretsarna och partiföreningarna.

Det är fortfarande så att Allians för Sverige har svårare att locka kvinnliga väljare och att valet 2010 kommer att vinnas av den allians eller det/de partier som även tilltalar kvinnliga väljare. Och då gäller det att man, även i vardagen och på den lokala nivån, tar tillvara alla möjligheter att engagera kvinnor för borgerlig politik och erbjuda möjligheter för kvinnor att delta i den lokala partipolitiken.

Tack vare Alliansens Vänner finns möjligheten för alla oss som är oerhört intresserade av samhällsfrågor i allmänhet, och borgerlig politisk ideologi i synnerhet, att få delta i det politiska arbetet att påverka vår egen och våra familjers framtid, utan att behöva passera de lokala nomineringskommittéernas nålsögon!

Så klicka in och anmäl dig du också! Mona "Bara Mona" Sahlin är inte det enda alternativet för oss kvinnor. Sossarna har haft hundra år på sig att låta kvinnor ta plats i samhället på samma villkor som männen. De har redan förverkat sitt förtroende på den fronten. Jag går inte på den "gubben" igen!

Ge Fredrik och Per en chans att jobba vidare för oss!

Dagens ordspråk Bakom varje framgångsrik man står en utarbetad kvinna.

Läs mer i SvD eller Barometern.

Etiketter: , , , , , , , ,

1 Comments:

  • At måndag, 01 december, 2008, Blogger Niklas said…

    Det känns ju för tydligt att det handlar om ett bygge ovanifrån och knappast någon gräsrotsorganisation. Och inte går det att förstå hur man i så fall ska engagera sig i pr-konsulternas "organisation"?

    Läs mer på http://alliansfrittsverige.blogspot.com/2008/11/november-30-2008-alliansens.html

    Som tänkt precis likadant som jag, men skrivit om det.

     

Skicka en kommentar

<< Home