Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, februari 24, 2008

Fint Frida och fy för farbror Bard

Ja, vad ska man säga om Melodifestivalen igår kväll. Pinsammast var Alexander Bard. Varför ett så uselt vokabulär? Det brukar vara i dagisåldern som pojkar har sin peak rörande kiss- och bajshumor. Men hos somliga går det visst aldrig över. Synd att inte Patrik Isaksson gick vidare - han var klart bäst. Och eftersom han faktiskt kan sjunga så behöver han inte några spektakulära sköldar och prästkragar för att gå fram. Enda anledningen till att jag inte blev ledsen för att han inte gick vidare var att Frida fick finalplatsen.

Det ska till en skåning som sjunger på skånska för att göra en sådan succé. Inte för att det är en schlager men ett stort grattis Frida! Du förtjänar verkligen all positiv uppmärksamhet, efter all negativ kritik för din hit Dunka mig gul och blå. Feministerna har uppenbarligen ingen humor. Jag ska köpa en skånsk flagga till finalen.

Bästa behållningen av hela programmet var så klart Björn Gustafssons bidrag utanför tävlingen. Vilken underbar text! Riktig tonårskärlekskänsla där...

Etiketter: , , ,