Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, januari 20, 2007

Åpromenadmannen i Efterlyst

Förra årets valborgsmässoafton blev Ingela våldtagen invid Åpromenaden Ängelholm. Våldtäktsmannen är fortfarande fri och nu har utredningen lagts ner på grund av brist på bevis.

Ingela har därför vänt sig till TV 3 och programmet Efterlyst som tar upp olösta brott och vädjar till allmänheten om hjälp. Du kan läsa mer om fallet på TV 3:s hemsida. Deras uppmaning lyder: Såg du något på natten den 30 april förra året vid Åpromenaden? Ring Efterlyst 08-702 00 90.

Jag anser att det är helt fel att våldtäktsoffer ska behöva driva sina fall själva via medier. Vi har ett rättsväsende, men det tycks tyvärr inte fungera. Enligt Ingela beror nedläggningen av fallet på bristande resurser. Så får det absolut inte vara! Polisen måste ha de resurser som krävs för att upprätthålla rättssäkerheten. Här har Beatrice Ask en enorm uppgift att ta tag i och lösa.

När det gäller så grova brott som våldtäkt måste alla möjligheter prövas. Det är inte vi kvinnor som ska låsa in oss utan våldtäktsmännen som ska låsas in. Kosta vad det kosta vill!

Efter en läsning på Polisens hemsida kan jag konstatera att Hagamannen begick 8 våldsbrott mot kvinnor i Umeå 1999-05-09--2000-03-19, och där tog man hjälp av Riksmordskommissionen. I Ängelholm har sex våldtäkter eller våldtäktsförsök begåtts under de senaste åren, men det finns fortfarande ingen Åpromenadman inlåst. Jag vill ha en Våldtäktskommission! Nu!

Kan också konstatera att Polisen i Skåne läns hemsida har följande nyhetsartikel daterad den 20 september 2006:
Henrikfallet tas upp i Efterlyst Fallet med den sedan 1999 försvunne Henrik Jansson tas den 21 september upp i TV3:s Efterlyst.
När Ingelafallet tas upp i Efterlyst står det ingenting. Varför?

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home