Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, januari 04, 2007

Perssons kronprins utsedd?

Det framställs som att det finns ett starkt krav att välja en kvinna till partiordförande i socialdemokraterna sedan Göran Persson abdikerade från tronen på valnatten. Idag har Mona Sahlin utpekats i medierna som toppkandidat. Efter att en efter en av de kvinnliga kandidaterna tackat nej: Margot Wallström, Carin Jämtin och nu senast Ulrica Messing.

Jag skulle verkligen önska att Mona Sahlin får frågan och skulle gärna vara den första att gratulera henne till uppdraget. Vi har träffats många gånger, och jag vet att hon har ett brett stöd ute i landet. Det tycktes henne givet för länge sedan, om det inte varit för att en viss herr Persson inte kunde acceptera att bli omsprungen utan valde att läcka gamla synder och därigenom förvandla choklad- och blöjreklam till förstasidesnyheter.

Men jag misstänker det inte blir du denna gången heller, Mona. Tillsättningen av politiska topposter brukar vara "en väl bevarad hemlighet"; en sak som ingen pratar om men som alla känner till! Jag tror att anledningen till att alla kvinnor redan tackat nej är att de "vet" posten som partiordförande redan är vikt för en man. Pär Nuder heter han...

Mona, du kan ändra den proceduren genom att tacka ja när du får frågan. Du lär få den först med tanke på medias uppmärksamhet och sossarnas tal om att det efter över hundra års prat om jämställdhet faktiskt är dags för en kvinna i ledningen. Mindre snack och mer verkstad, alltså!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home