Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, november 19, 2006

Förändringar i opinionen

Morgontidningarna använder kraftfulla ordvändningar när de presenterar den senaste Sifo-mätningen idag. Slutsatser som "Stödet för den borgerliga regeringen minskar kraftigt" och "Alliansen har förlorat sin majoritet" dras.

Sifos undersökning visar att alliansen minskar med 4,4 procentenheter i förhållande till valresultatet, medan socialdemokraterna ökar med 3,5 procentenheter.

Mot bakgrund av den följetong som alliansens långt-före-valet tydligt aviserade förändring av a-kassan blivit i medierna efter valet är det knappast förvånande. Om du lägger till socialdemokraternas raseri och deras lakejer i de fackliga organisationernas öppna hot, är det märkligt att alliansen alls har några sympatisörer kvar bland anställda.

Kommentaren från Sifos prognoschef Toivo Sjörén, är enligt GP, att det sällan brukar vara så stora förändringar i opinionen så snart efter ett val.

Nej, det kan vara sant. Men det är icke desto mindre väldigt sällan som det brukar ske några förändringar efter ett val. Inte ens de positiva förändringar i form av nya godisregn över folket som utlovats före valet.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home