Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, november 20, 2006

Demokratin fungerar

Sverigedemokraterna kommer för första gången att beviljas statligt partistöd. De fick knappt 3 procent av rösterna i riksdagsvalet och får därför under mandatperionden ungefär tre miljoner kronor i statligt stöd.

Det tycks vara ett faktum som besvärar många lokalpolitiker runt om i landet. Frågan om hur de och deras förfäder ställde sig inför byns demokratiska processer de dagar då det var problematiskt att ta ställning till det ena eller det andra, är kanske fortfarande intressant för somliga.

Dock är det för de allra flesta fullständigt obsolet att forskningsresultat från 40-och 50-talen ska ärvas av barn och barnbarn flera decennier senare.

Kanske är det så att olika förutsättningar ger olika förhoppningar. Det kan vara en bra tid att försöka prova på lite interndemokrati i familjen nu inför julen. Det är kansker till och med så att det kan var till hjälp i det vardagliga livet. Det är inte, oavsett vad Nannyakutuen och Söderlund & Bie verkar visa, en alldeles enkel process. Livet är svårt och ibland till och med hårt!