Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, juli 23, 2006

Pengar åt Petter och andra sk "proletärer"

Hasse Karlsson anser inte att Sveriges Television kan ta ansvar för hur Petter använder sina vinstpengar från det i statsfinansierade SVT. Han anser inte heller att SVT bryter mot sitt uppdrag.

Det förvånar mig inte. Ett av kommunisternas paradbudskap är solidaritet. Det innebär att en kommunist är solidarisk med en annan kommunist och att alla kommunister förväntas vara mer solidariska mot partiordföranden än mot andra kommunister.

Petter är en kommunist som är solidarisk med andra kommunister och mest mot partiordföranden och skänker därför en del av sina skattevinstpengar från SVT till partiets projekt Osynliga partiet. Hasse Karlsson är i alla fall f d kommunist, ordförande för KPMLR i Malmö, först anställd på Proletären, senare på socialdemokratiska Arbetet och nu på statliga Sveriges Television, som anställer Petter som också är kommunist. Ja, jag vet att det blir ett cirkelresonemang när man beskriver begreppet kommunistisk solidaritet, men naturlagarna fungerar så.

Har idag fått ytterligare information från säker källa om moralen och den inre solidariteten i KPMLR:s organisation. Den innebar att Centralkommittén anställdes som journalister, förvisso oberöriga, av tidningen Proletären som fick statligt presstöd. För att det skulle se bra ut utåt betalades bara en halvtidslön ut som lön. Resterande halvtidslön betalades ut svart, direkt i kontanter från kassaskåpet i KPMLR:S lokal i Göteborg. Enligt min källa var detta så sent som på 1980 och 90-talen - hur det är nu kan jag inte uttala mig om.
Historiska fenomen inträffar alltid två gånger - den första som tragedi, den andra som fars...Alla revolutioner har hittills bara bevisat en sak, nämligen att mycket låter sig förändras, bara inte människorna, sa Karl Marx.

10 Comments:

  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Christer Sturmark är en man med inte helt rent mjöl i påsen. Stöld, plagiat och skumraskaffärer följer i hans spår. Se till exempel DN:s granskning.

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Petter vann en demokratisk omröstning anordnad av SVT där vem som helst kunde ringa in och lägga sin röst. Och när han vann så darrar alla ni borgare. Det visar att Petters argument är mycket trovärdigare än borgarnas, och så tyckte även majoriteten. Det var inte Hasse som bestämde vem som skulle få pengarna utan det gjorde en demokratisk omröstning! Hasse kan väll inte ta tillbaka pengarna? Det skulle vara odemokratiskt.

    Ps. Nått som heter KPMLR existerar inte längre ...

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Nu har du tillochmed slutat att svara på vad folk skriver i din blogg, dålig stil enligt mig.
    Kan du visa några tillförlitliga bevis till de du tar upp i dina blogginlägg? (Så som KP, föredetta KPML(r)'s centralkommite, "existerandet av Osynliga partiets ledning", de odemokratiska i SUF mm)
    Mvh Emil

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Till Emil
    Problemet med ditt inlägg är att du skrev under med ditt namn. Hade du inte gjort det hade du genast fått ett svar av typen:
    "Jag förstår mycket väl att du inte vågar framträda med namn på din comments på min blogg med de värderingarna."
    Det är så en blogg fungerar (i alla fall denna).

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Christina Linnea Örtendahls Blogg
    Allvetare & omvärldsförnekare granskar inaktuell politik med handen för ögat.

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Christina Linnea Örtendahls Blogg
    Lösdrivande & historieförnekare granskande infantil politik med foten i munnen.

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Dessutom har jag hört det ryktas om att Christina får svart betalt för att uppehålla arbetslösa bloggläsare som ett sätt att trolla bort siffror runt arbetslöshet.

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    HAHHAHAHHHAAHAAHAHAHAHAHAAHAHHHA

    Jag får be om ursäkt, men jag håller på att garva ihjäl mig. Skrattar så jag gråter.
    På ett annat forum skrev jag just att jag fick dagens skratt, men det här Niclas. Det var fan veckans skratt.

     
  • At tisdag, 25 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Är solidaritet en naturlag? Lärde du dig det på statsvetenskapen? Vem citerar du i slutet? Lärde du dig inte att ange vem du citerar när du läste statsvetenskap? Var i helsike _läste_ du det ens, på en korrespondenskurs från nån rackig folkhögskola nånstans?

    Christina Linnea, snälla sluta kalla dig "vetare" av något slag över huvud taget. Det är pinsamt.

    Mvh
    Anna, också statsvetare.

     
  • At onsdag, 26 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    1. Petter Nilsson är anarkist/syndikalist, inte kommunist.

    2. Osynliga partiet är inte ett parti. Det är en kampanj. Kampanjnamnet "Osynliga partiet" och det flitiga användandet av meningen "[...] - en fraktion av Osynliga partiet" är en humoristisk drift med den auktoritära socialismen samt så klart parlamentarismen och "valrörelsen".

    3. KPML(r) bytte för ett bra tag sedan namn till bara KP.

    4. Christina Linnea Örtendahl, skär ner på lådvinet.

     

Skicka en kommentar

<< Home