Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, juli 16, 2006

Nya åtal mot landshövding

När hon Maggi Mikaelsson tillträdde 2002 blev hon den första vänsterpartisten som fått landshövdingeuppdrag. Nu är hon mer känd för sina äventyr i skogen.Länstidningen i Östersund rapporterade häromdagen om Jämtlands landshövdingens senaste bravader. Det handlar om den omtalade älgjakten som SCA bjöd in landshövdingen till. Nu väntar en utökad rättegång för landshövding Maggi Mikaelsson. I går åtalades hon för förseelse mot jaktlagen. Det var i fjor som Maggi Mikaelsson jagade älg utan att ha löst det statliga jaktkort som alla jägare är skyldiga till.
Vi är tvungna att väcka åtal, säger åklagare Christer B Jarlås.
Rättgången kommer att hållas vid Östersunds tingsrätt den 17 oktober och landshövdingen är åtalad för mutbrott och nu även förseelse mot jaktlagen. Skogsbolaget SCA:s VD Kenneth Eriksson är samtidigt åtalad för bestickning. Jaktlaget fick efter ansökan, som behandlades vid Maggi Mikaelssons arbetsplats, extra tilldelning om två älgar.

För er som inte känner till älgjakten kan jag berätta att det inte finns något som kan orsaka så mycket avundsjuka och ovänskap på landet. Närmsta grannen förvandlas till värsta fienden. Hur kan de ha fått större tilldelning än vi? Det kan inte ha gått rätt till…

Länstidningen frågar hur det nya åtalet kommer att påverka hennes jobb som landshövding.
Inte så mycket i sig. Det tar lite extra tid och energi. Det är ett pinsamt misstag men ingen stor förseelse, det är så jag vill se det, säger Maggi Mikaelsson, som betraktar sig som oskyldig.
Men det är väl som vanligt med kommunister: Lagar är till för andra, inte för mig. Det är alltid någon annans fel. Jag har inte gjort något.

Om hon blir förklarad skyldig vid tingsrätten i höst, lämplig tidpunkt efter valet, förutsätter jag att hon blir entledigad. Och inte då till ett uppdrag snett uppåt, som brukligt är för de som stöder Göran Persson och sossarna.

Mot bakgrund av den stora mängd åtal mot politiker och landshövdingar, är det fullt förståeligt att domstolsväsendet har problem med hög arbetsbelastning.

1 Comments:

  • At söndag, 23 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Må hon avsättas å det snabbt om det är sant det som är skrivet i bloggen!

     

Skicka en kommentar

<< Home