Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, juli 12, 2006

(s) middag för 2 730 kr per kuvert!

Enligt Svenska Dagbladet och Ekot bjöd Stockholms socialdemokratiska ledning med finansborgarrådet Annika Billström i spetsen partivänner från riksdagens gruppstyrelse på en båttur och middag där alkohol serverades. Elva personer var med på resan och på middagen på kvällen. Man skulle diskutera bland annat trängselskatter och bostadsbyggandet i Stockholm. Notan slutade på nästan 30 000 kronor.

Vid middagen serverades alkohol och till kaffet sprit eller likör. Det strider mot reglerna som kommunfullmäktige satt upp.
– Det är ju ett brott mot regelverket om det är så att sprit har förekommit, säger socialdemokraten Bo Dahlström, ordförande i revisorskollegiet i Stockholm.
Med en kuvertkostnad på 2 730 SEK kan jag bara konstatera att maktfullkomligheten är fullkomlig! Det visar också återigen på sossarnas dubbla budskap. De säger en sak och gör en annan. Mona Sahlins försvarstal innehöll en passus om att hon hellre åt falukorv med familjen än entrecôte med LO.

Men nu är det så en gång för alla att socialdemokraternas trovärdighet kräver att de lever under enkla förhållanden. Det tycks ovanligt svårt med imagen inför detta val. Lyxmiddagar, herrgårdar och bostadsrättslägenheter i Stockholms innerstad (allt til syvende og sidst finansierat med skattepengar) känner inte Svensson igen från det politiska budskapet eller sin egen vardag.
I maktens väsen ligger också missbruket av den. Immanuel Kant
Stockholmarna betalar notan, så det är väl Stockholms motsvarighet till Göteborgskalaset. Undrar vad de tycker om Stockholmskalaset? Jag tycker det är dags att befria maktmissbrukarna från makten. Vad blir då kvar? Borde språkligt sett bli ett gäng maktlösa missbrukare kvar. Eller?

2 Comments:

  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Det var en dyr middag. Inget för mig som arbetar inom vården.

    Sen, kvittar det vem som sitter vid makten oavsett färg. De gör samma sak, de blir fartblinda och glömmer vi små...

     
  • At onsdag, 19 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Hej Caroline,

    din landstingslön räcker väl knappt till falukorv. Det tycker jag är skamligt. Det borde vara viktigare och mer värt att vårda människor än maskiner. Men så länge männen har nominerings- och utnämningsmakten och sitter på de mest maktfyllda taburetterna så kan vi inte ändra så mycket.

    Men det är faktiskt skillnad på folk och folk. Det finns politiker som fortsätter att arbeta för att de små ska få det bättre och är ärliga och står för det de säger. Jag vet det.

    Så kanske inte färgen gör skillnad, däremot vilka värderingar personerna har. I en studie om snatteri var det tydligt att (v)-väljare tyckte det var OK, sedan kom övriga partier högerut i en fallande skala där (kd)-väljarna var de som inte kunde tänka sig att begå brott.

    Du gör säkert ett bra jobb i vården, och du är viktigare för andra än middagsgästerna.

     

Skicka en kommentar

<< Home