Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, november 08, 2007

Ny statssekreterare signalerar det säkra före det osäkra

Regeringen beslutade i dag utse Hans Gustaf Wessberg till statssekreterare i Statsrådsberedningen.

Wessberg är född 1952 och har varit statssekreterare i regeringen sedan 2006, först i Försvarsdepartementet hos Mikael Odenberg och senare i Utrikesdepartementet hos handelsminister Ewa Björling.

Wessberg har en bakgrund som bland annat generaldirektör för Bolagsverket, vice vd för Svenskt Näringsliv och vd för Sveriges Industriförbund. Han är reservofficer med majors grad inom marinen och har varit förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm stad.

HG Wessberg tycker att det är allvarligt att Ulrika Schenström tvingats sluta efter en krogkväll och att flera av partiets statsekreterare betalat svarta löner.
Jag kan tala för mig själv eftersom jag stod på den listan över de som köpt svarta tjänster.
Ja, det är ju lätt att säga. Ingen journalist kommer väl att lyckas hitta en bra journalistisk vinkling på en medelålders, vit, heterosexuell man med den bakgrunden även om han använt svart arbetskraft eller tagit en pilsner på krogen vid ett vanligt affärsmöte. Klart han behöver hjälp med städning, strykning, matlagning och skatteavdrag för representationspilsnern med grabbarna. Egentligen är det märkligt att han inte fått det beviljat som hjälpmedel med tanke på det funktionshinder på området som den utsatta gruppen har på just detta området.

En journalistisk vinkling skulle möjligen vara om det handlar om ännu mer nära tjänster än de så kallade hushållsnära? Men i Sverige brukar skandaler handla om pengar till skillnad från i USA.

Etiketter: , , , ,