Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, november 03, 2007

Det räcker nu!

Angående den senaste veckans uppmärksammade affärer bland moderaterna har Ekot ringt runt till moderaternas regionala ordförande runt om i landet. Rubriken på nyheten blir Moderater vill ha stopp för skandaler.

De är arga och besvikna. Jan Owe Larsson, Östergötland, är oerhört besviken: För min personliga del tycker jag, att nu får det verkligen vara stopp.

Ove Andersson, Bohuslän, menar att partiets tal om nolltolerans mot brott i valrörelsen inte låter trovärdigt idag. Det här skadar förtroendet för moderaterna, säger han.

Lars-Ingvar Ljungman, Skåne, är tveksam till om Nicola Clase kan sitta kvar.
Jag tycker, att det är viktigt nu att i fortsättningen rekryteringar och annat görs på ett sådant sätt, att vi slipper sådana här frågor i framtiden
säger han till Ekot. Och jag kan bara hålla med honom när han slår fast att nu måste
respekten för regler skärpas ordentligt i det moderata partiet.
Och så framlägger han sin teori:
När man inte gillar vissa regler, när man inte gillar skattelagstiftning och så vidare, så på något sätt så behöver man inte bry sig om dem heller. Det är möjligt. Det är väl nästan troligt när man ser vad som har pågått.
Påminner så smått om det som kallas civil olydnad. Som när ungdomar släpper ut ett hundratal minkar till döden.

Missade ni Ekots lördagsintervju med handelsminister Ewa Björling där hon beklagade att hon använt svart hemhjälp, svart hantverkare och inte följt PBL så kan ni lyssna på den här. Hon har dessutom kört för fort med sin lila Porche...

För att citera Björn Afzelius: Det räcker nu!

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , ,