Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, november 07, 2007

Dagens moderata Svarte Petter

Så är dagens moderata Svarte Petter utsedd. Återigen är det tf statssekreterare Nicola Clase. Hon bekräftar för Ekot att ”hon anlitat firman, men säger att hon har alla kvitton i ordning och att hon inte gjort något fel.”

Ekot kontrollerar byggfirman som hon anlitat och Skatteverket anger att företaget inte betalat in någon moms eller redovisat intäkter. Företaget har förlorat sitt f-skattebevis, jagas av kronofogden.

Kanske borde Kronofogden, som inte lyckats nå företagaren, anställa journalister. Ekot får nämligen tag på företagets ägare som bekräftar att han gjort jobb åt statssekreteraren. Eller beror den tillfälliga tillgängligheten bara på tipspengar?

Var är byggfacket någonstans? De brukar ju leka polis, kontrollera alla byggföretag och granska byggjobbarnas legitimation. Eller görs det bara när företagen anlitar utländsk arbetskraft?

PS. Senare visade det sig att det fanns en hel kortlek med Svarte Pettrar i regeringskansliet. Nio av hennes moderata statssekreterarkollegor har köpt svart arbetskraft.

Etiketter: , ,