Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, april 01, 2007

Sverigedemokraterna i media och i (s)-valanalys

Socialdemokraternas valanalys tar i ett avsnitt upp sverigedemokraternas valframgångar och gör en enkel analys där orsak och verkan läggs utanför den egna organisationen.
...Landskronapostens journalistik har i hög grad ifrågasatts i eftervalsdebatten där. Medieforskaren Ylva Brune vid Kalmar högskola skriver i en kommentar att Landskronaposten 'gjort viktiga insatser för att skapa ett högerpopulistiskt opinionsklimat'.
Men de tar inte upp medieforskaren Emma Kraft vid Karlstads universitets slutsatser. Enligt en artikel med rubriken Tystnad? Granskning pågår! på kultursidan i HD/NST , tar hennes rapport "effektivt...död på föreställningen att sverigedemokraterna har medierna att tacka för sina framgångar i valet 2006".

"Enligt de slutsatser min studie ledde till har sd främst framställts som okunniga och ostrukturerade, vilket gör att de inte inger förtroende. Störst del i detta har journalisterna, vilkas ordval på många sätt har påverkat skildringen av partiet. Jag får uppfattningen att det bland dessa (journalister min anm) finns särskilda normer för hur sd ska bemötas."

"Det är ju tänkbart att det spelar roll att skåningar och blekingar bara behöver kasta en blick på Danmark..." skriver socialdemokraternas valanalysgrupp. Ja, kanske det. Men är det negativt att titta på vad som händer "utomlands". Var det inte mångfald och öppenhet för andra länders kultur och folk som önskas? Men det kanske inte gäller Danmark, eller?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Havsbaden bör öppnas för genomfartstrafik!

1 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home