Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, februari 18, 2007

Min blogg citeras i dagens NST/HD

Idag skriver NST/HD om våldtäkterna i Ängelholm. De skriver om mitt initiativ till manifestationen mot våld på Stortorget, min insändare och citerar min blogg! Läs artikeln här.

3 Comments:

 • At tisdag, 20 februari, 2007, Blogger ingela.hogfeldt said…

  Hej Christina!
  Din blogg citeras i hd/nst på ett sätt som är förkastligt och som visar på att reprotern inte har någon som helst känsla för den oro vi kvinnor känner som bor i Ängelholm. Reportern Robert Dujmovic utnämner sig själv till en herre över vad som är sanningar o myter kring de senaste årens våldtäkter/våldtäktsförsök i Ängelholm. Dock är det så att han tillsammans med någon oseriös polis i Ängelholms poliskår har kommit över upplysningar som är sekretessbelagda ( tyvärr finns det ju även en o annan oseriös polis även om största delen är människor med hög etik o moral)Dessa uppgifter har Robert sedan tolkat på ett sätt som varken jag, som utsatt offer eller utredande polis i mitt ärende föstår. Att negligera de våldtäkter som har förekommit i Ängelholm genom att uppmana oss att inte vara oroliga utan endast uppmärkasamma är att förringa den rädsla som bör finnas hos varje kvinna efter alla de övergrepp och försök till övergrepp som skett. Stå på dig Christina och fortsätt tala om att vi är rädda och att vi på något sätt måste hjälpas åt att försöka komma tillrätta med den problematik som finns i Ängelholm
  (och andra kommuner).
  Tack för dina inlägg i Hd/nst och tack för att du engagerar dig i den situation som en del av oss kvinnor råkat ut för.

  Med varmaste hälsningar
  Ingela Högfeldt

   
 • At tisdag, 20 februari, 2007, Blogger Robert Dujmovic said…

  Synd att debatten i ett så här angeläget ämne är på väg ett spåra ur med personangrepp.
  Att anklaga mig och polisen för att bryta mot(sekretess)lagen är allvarliga saker. Jag utgår från att de flesta förstår att jag inte "kommit över" några sekretessbelagda uppgifter. Uppgifterna är hämtade ur offentliga och allmänna handlingar. Och om någon av er drabbade kvinnor läser detta: Polisen har inte lämnat era namn till varken mig eller någon annan obehörig.
  Och på vilket sätt jag skulle ha utnämnt mig till herre över sanningar och myter övergår mitt förstånd.
  Våldtäkterna i Ängelholm är som sagt ett angeläget ämne men ingen är betjänt av att det piskas upp en skräckstämning.Det är illa nog att ett antal kvinnor och tjejer har utsatts för övergrepp. Sanningen behöver inte förvärras med myter om att det härjar en galen serievåldtäktsman längs åpromenaden.
  Min och polisens granskning visar ju att alla dessa våldtäkter och våldtäktsförsök knappast har något samband med varandra. Det handlar om vitt skilda händelseförlopp, med alltifrån rena överfall till kvinnor som våldtagits av manliga bekanta inomhus.
  Jag ska inte tala om för någon när det är befogat och obefogat att vara rädd. Men jag kan och har förhoppningsvus gett förutsättningarna för att var och en ska kunna handla rationellt.
  Om det är värre och mer befogat att vara rädd när en man begår 14 våldtäkter än när 14 män som begår varsin våldtäkt, får var och en känna efter och tycka till inför.
  Men med mina artiklar har jag i alla fall berättat hur det ligger till.

  Robert Dujmovic, reporter

   
 • At tisdag, 20 februari, 2007, Blogger ingela.hogfeldt said…

  Tackar robert...tänker inte göra din artikel till en offentlig pajkastning mellan dig o mig...men står för allt det jag säger!

   

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home