Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, september 23, 2006

Valresultat i Landskrona medias fel?

Igår eftermiddag sände Sveriges Radios Studio 1 direkt från Landskrona. Sverigedemokraterna, som fick var fjärde röst, har satt staden på Sverigekartan.

Det vore klädsamt med lite självkritik från de styrande i Landskrona, och det var det jag hade förväntat mig i programmet. Och kommunalrådet Niklas Larsson (s) deltog överhuvudtaget inte alls. Istället skickades riksdagsledamoten Anders Karlsson (s) ner till Landskrona. Klarar inte Niklas att ta en radiodiskussion på egen hand? Eller duckade han av gammal vana?

Mot bakgrund av valresultatet så vill jag nog påstå att sossarnas strategi att försöka tiga ihjäl sverigedemokraterna inte verkade vara rätt väg att gå. Det fanns chanser att debattera men den tog sossarna inte. Tutti Johansson Falk (m) har varit ensam om att vilja och våga ta debatten med sverigedemokraterna. Heder åt modiga politiker som vågar stå för sina åsikter och ta de svåra diskussionerna!

Men givetvis kan inte sossarna ta på sig någon skuld. Det är som vanligt alltid någon annans fel. Och i detta fallet ansåg Anders Karlsson att det var "monopoltidningens" fel!

Jag säger bara: Skäms! Det är inte bara fel utan också fult att skylla på budbäraren. Dagstidningar skapar inte verkligheten; de speglar den. HD/Landskronaposten hänvisade också mycket riktigt till den enkät som de gjorde före valet. I den svarade en överväldigande majoritet av fullmäktigeledamöterna att de delar den bild av situationen i Landskrona som tidningen förmedlat.

Men sossarna valde att sticka huvudet i sanden och säga att allt är bra, men det blir problem när väljarna inte anser det. Sverigedemokraterna var det parti som tillhandahöll en verklighetsbeskrivning som väljarna omfattade. De presenterade både problem och lösning, medan sossarna inte såg något problem och därmed inte behövde presentera en lösning. Allt var ju jättebra! Det går bra för Sverige och det går bra för Landskrona...

Det är dags att rannsaka sig själv, herrarna Karlsson.