Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, maj 27, 2006

Ta en glass för Alliansen!

Idag har Allians för Ängelholm haft sitt första gemensamma torgmöte på Stortorget mitt över. Talare var Åsa Herbst (m), Eva Kullenberg (fp), Lennart Engström (kd) och Carl-Gustaf Gudmundsson (c). Torghandeln var livlig, som vanligt om lördagen, och vädergudarna gjorde sitt bästa. Många människor passerade och en hel del stannade upp en stund.

Carl-Gustaf Gudmundsson, mera känd som Calle med glassfabriken (Engelholmsglass AB), hade tillverkat en speciell Alliansglass. Chokladdoppad päronpinne i frihetens orange omslag med allianspartiernas loggor på!. Såvitt jag vet den första politiska glassen! Valarbetarna delade ut Calles Alliansglass och Allians för Ängelholms program. Glassen var en glad grej och gick givetvis åt som smör i solsken!

Glassen mottogs väl. Återstår att se om det presenterade politiska programmet blir lika populärt…

För dig som är intresserad följer nedan ett kort sammandrag av Allians för Ängelholms program:
Tillsammans vill vi – moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet – arbeta för en fortsatt god utveckling i Ängelholm. Bra service och låg skatt. Ett gott näringslivsklimat och fortsatt inflyttning. God utbildning till alla barn, från förskola till gymnasium. Vi vill utveckla Rönne å som fritids- och rekreationsområde samt skapa säkrare offentliga miljöer.

Kvalitet är ledord för kultur och fritid. Vi satsar på en ny sim- och idrottsarena för Ängelholms duktiga idrottsutövare. Biblioteken är kommunens kultur- och informationscentra. Vi ska fokusera och marknadsföra det lokalt specifika och unika inom hantverk och kultur, även i ett internationellt perspektiv.

Elevernas och föräldrarnas önskemål är vår ledstjärna och vi garanterar flexibilitet inom förskola, grundskola och gymnasieskola. Vi vill ge valmöjlighet mellan olika pedagogik och styrmodeller i skolorna, både de kommunalt drivna och de i fristående regi. Riktade satsningar för att fler elever ska få möjlighet att klara grundskolan med gymnasiebehörighet.

Trygghetsboende och vårdgaranti för äldre, samlat familjecenter, stöd för unga och behandling för missbrukare.

Miljötänkande kombineras med kostnadsmedvetenhet inom det tekniska området. Trygghet och estetik ska styra utformning av offentliga miljöer, speciell omtanke ägnas ljussättning. Långsiktig planering gynnar invånarna. Övergripande och långsiktig strategi för arbetet med översikts- och detaljplaner möjliggör snabb hantering av bygglov vid företagsetablering och bostadsbyggande. Stationsområdet kommer att prioriteras. Sist, men inte minst viktigt: En långsiktig trafiklösning för den centrala staden.