Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 01, 2006

Första maj och arbetarpartiet

Idag skriver vi den första maj och från balkongen såg jag socialdemokraternas demonstrationståg genom stan. Orkestern är större än resten av tåget och valsedeln har antagligen fler personer upptagna än deltagare i demonstrationståget. En maktfullkomlig socialdemokratis stridsrop klingar tämligen ihåligt. Ingen tror längre på Göran Perssons löfte om Arbete åt alla. Socialdemokraterna har haft regeringsmakten längre än vad Göran Persson och jag kan minnas.

En av anledningarna till att kungen vunnit folkets sympati är antagligen att han sitter i samma båt som folket. Han upplever verkligheten Sverige i tiden som vi vanliga medborgare. Han bekräftar den verklighet som vi lever i. Till skillnad från socialdemokratiska förstamajtalare som pratar om en ett sagoland som vi inte längre tror på.

Att vi lever i skilda världar visar sig också tydligt i den undersökning som opinionsinstitutet Temo gjort på uppdrag av moderaterna. Resultaten visar att det finns ett mycket starkt stöd för det nya arbetarpartiets politik bland svenska folket i allmänhet och LO-medlemmarna i synnerhet. Du kan läsa hela undersökningen här.

Göran Persson använder arbetarnas högtidsdag till att förneka det faktum att miljoner människor lever i utanförskap varje dag! Det är oförskämt att förneka arbetslösas verklighet genom att säga att det inte alls är ett stort problem. För den som är arbetslös och vill ha ett arbete spelar det mindre roll om arbetslösheten är 5 procent eller 17,9 procent. Den är trots allt 100 procent för den enskilde och för den personen är det ett problem som även Göran Persson och Marita Ulvskog borde respektera och bekräfta.

Efter 115 år av demonstrationer är det högt på tiden att någon lyssnar! Tur att Sverige har fått ett nytt arbetarparti! Och en allians för Sverige. Som vid sin förstamajdemonstration för barnen och familjen samlade tre gånger så många som socialdemokraternas i Uppsala idag.

1 Comments:

  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Att kungen sitter i samma båt som folket????? ursäkta, men det där får du allt förklara lite närmare...

     

Skicka en kommentar

<< Home