Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, mars 13, 2006

Socialismens retorikpolitik

Idag är han igång igen på insändarsidan i HD/NST, Mikael Geraldsson (s), region- och kommunpolitiker. Och som vanligt när han skriver framstår sossarnas valstrategi fullständigt uppenbar för envar. Först talar han om vad han vill att väljarna ska tro att de nya moderaterna vill. Sen skriver han ännu mer om det han vill att väljarna ska tro att de nya moderaterna vill. Och sen berättar han om allt som han vill att väljarna ska tro att de nya moderaterna vill.

Först den sista fjärdedelen upptas av vad Mikael Geraldsson och socialdemokraterna inte vill. ”Vi socialdemokrater säger nej till ökad otrygghet, lönedumpning, nedmontering av socialförsäkringarna och den svenska modellen.” Med detta vill han underförstått tala om för väljarna att de nya moderaterna vill motsatsen: (m) säger ja till ökad otrygghet, lönedumpning, nedmontering av socialförsäkringar och den svenska modellen. Det tror du väl inte ens på själv, men det har ju ingen betydelse för dig vars etik utgår från jesuitordens: Ändamålet helgar medlen.

Sådan är socialismens retorikpolitik. De tror inte väljarna om att veta sitt eget bästa, utan vill skriva dem på näsan. Men underskatta aldrig individen, Mikael Geraldsson. Du lagstiftar gärna mot TV-reklam och retoriska PR-knep på andra områden, men när det gäller det viktigaste vi har – demokrati – så drar du dig inte för att själv utnyttja människor och använda dig av oseriösa marknadsföringsmetoder.

Socialdemokraternas etiska ledstjärna lyser som vanligt över Moder Svea: syftet gott allting gott!

2 Comments:

  • At måndag, 13 mars, 2006, Anonymous Anonym said…

    det var en bra jämförelse, men tyvär är det inte alla som kommer att se genom den som M gör utan det är många som tror på honom.

     
  • At måndag, 13 mars, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Tack för din kommentar. Det stämmer nog som du säger att många tror på det han säger. Vi är ju uppfostrade till att tro att socialdemokraterna arbetar för de små människorna och allt som står i tidningen är sant. Inget av det kan ses som en sanning idag, en ovilja att släppa makten ifrån sig. Men om du gör ditt så gör jag mitt; och tillsammans kan vi ändra världsbilden.

     

Skicka en kommentar

<< Home