Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, mars 01, 2008

APK-index studentikost spex

Systembolaget har ingen humor. Aftonbladet skriver om webbsidan www.billigastpabolaget.com som startats av tre studenter i Malmö. Där har de listat systembolagets varor enligt ROI (Return of Investment). Det enda som är nytt i detta sammanhang är begreppet ROI. Det är välkänt i studentiokosa kretsar att lista alkoholhaltiga drycker i APK-index (Alkohol per krona).

Men Systembolaget bedömer denna sajt som varumärkesintrång eftersom billigastbabolaget-loggan har Systembolagets färger; även om det är en helt annan text och i grönt på gult.

Men uppenbarligen händer något för sajten ligger nere nu. Så du som vill ha hjälp med helginvesteringen får nog vända dig till APK-sajten istället.

Det måste vara arbetssamt att ansvara för ett monopolföretag. Det finns inga konkurrenter att analysera och försöka bli bättre än, utan man får lägga all kraft på att jaga studenter som spexar.

Det är märkligt: det klagas allmänt på studenternas dåliga mattekunskaper men när de klarar att göra avancerade uträkning på systemets sortiment och publicera det på Internet, då är det fel!

Etiketter: , ,