Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, november 29, 2007

Arbetet för hårt för män

Möt det italienska kökets hjältinnor i Solens mat. Ja, så presenterades dagens avsnitt av Bo Hagströms populära program Solens mat. Jag brukar alltid försöka se programmet och du hittar det på svt.se här.

Mest intressant denna gång var inte recepten utan det faktum att det tidigare odlats ris i Italien. Och Bo Hagström berättade att "det arbetet var för hårt för män; så kvinnorna fick göra det."

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,

tisdag, november 27, 2007

Det är skillnad på flyktingar och flyktingar...

Den gamle sossen, tillika kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Göran Johansson anser att de flyktingar som kommer till Sverige med hjälp av människosmugglare bör utvisas.

Hans uttalande indikerar att han ser på flyktingarna utifrån kommersiella perspektiv.
Det enda jag kan acceptera är ideell smuggling av människor ur en diktatur, eller någon som utsätts för tortyr. Men när man tar betalt är det inte längre gjort med känslor, då är det en affärsidé. Att tjäna pengar på människors olycka måste bekämpas i alla avseenden.
I Ekot återges följande intervju med socialdemokraternas starke man i Göteborg, Göran Johansson:

Därför tycker du alltså att de flyktingar som använder sig av människosmugglare ska kastas ut?

– Om vi inte markerar att vi inte accepterar att man kommer hit som smugglad, om det sprids att vi ordnar falska pass, då får vi en flyktingström som ökar kraftigt. Enligt Migrationsverket kommer vi då att få människor som har fem olika pass, det håller inte i längden.

Då ska de skickas tillbaka helt enkelt?

– Ja, jag tycker det, för att markera. Om vi inte gör det, så innebär det att folk betalar för att komma hit. Jag tycker att vi ska ta emot flyktingar i Sverige, och det är det mänskliga behovet som ska styra, inte vem som har råd att betala en smugglare.

Det handlar ju om tusentals människor som ska skickas tillbaka, enligt dig?

– Ja, då får det bli det. Om vi inte markerar nu, blir det ännu fler sedan.

Det kan onekligen tolkas på olika sätt. Anser han inte att de flyktingar som kan betala smugglare för att komma hit, ska få stanna här? Anser han att bara de som inte har råd att betala smugglare ska få stanna här? I så fall: hur ska de kunna komma hit? Vill han kanske rentav inte ha några flyktingar alls här? I alla fall inte i Göteborg där han bor, eller?

Det kan ju också vara så enkelt att han inte vill ha några flyktingar över huvud taget i Sverige. Har han kanske fått uppdraget att kolla av den allmänna opinionen på det att ingen skugga må falla över Mona Sahlin och sossarnas partistyrelse? Sossarna har väl sällan tvekat att lägga fram populistiska förslag. Det enda som talar mot senaste alternativet är att det inte är valår...

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

lördag, november 24, 2007

Information, reklam eller propaganda?

Läkemedelsverket kritiserar marknadsföringen av Gardasil, det receptbelagda vaccinet som skyddar mot Humant Papillom Virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Lennart Forslund på Läkemedelsverket tycker att reklamen är oetisk och säljfrämjande och säger till Ekot:
Framförallt så reagerar jag mot att de så uppenbart riktar sig till just tonårsflickor med den här typen av reklam. Det tycker jag företaget bör ta sig en funderare på, om det kan vara försvarbart ur etisk synvinkel.
Det här är så typiskt! Så fort flickor och kvinnor har möjlighet att ta ansvar för sig själva reser sig pekpinne-gubbarna från sina beslutstroner och taburetter för att stoppa det!

Och i Sverige skrämmer man folket (läs flickorna) med den hemska reklamen som tvingar alla dumma människor (läs flickor och kvinnor) att göra saker som de egentligen inte vill bara för att de blir lurade till det och inte vet sitt eget bästa. Och givetvis används även de elaka kapitalistiska läkemedelsföretagen med sina egoistiska motiv, som bara vill tjäna pengar på människors rädsla att dö i skrämselpropagandan.

Samtidigt förstår jag Lennart Forslunds reaktion. Han vill ju inte bli av med jobbet; lönen och statusen. Och så skulle det ju ställa till en hel del i den gällande diskursen om kvinnor börjar agera som subjekt istället för som de objekt för "godhet" som mycket syftar till. De små liven får ju abslolut inte förstå sitt eget bästa. Då skulle ju somliga kunna kännas sig överflödiga.

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , ,

torsdag, november 22, 2007

Hundar och barn i lagstiftningen

Idag beslutar riksdagen att förbjuda uppenbart olämpliga personer att äga eller ta hand om en hund, rapporterar Ekot.

Enligt jordbruksminister Eskil Erlandsson kan den som bryter mot hundförbudet dömas till böter eller fängelse i upp till ett år. Vidare slår Riksdagen fast att en hundägare är ansvarig om hunden orsakar någon skada och ska stå för kostnaderna om hunden måste tas om hand.

Dessutom tillfaller en hund som hittas av polisen staten efter tio dagar om man inte kan få tag på ägaren. Om ägaren är känd har han eller hon fem dagar på sig att hämta hem sin hund.

Det låter bra, tycker jag som själv har tagit hand om två hittehundar och vet hur värnlösa och utlämnade till människors godtycke de kan vara, är nöjd med beslutet. Men...

hur kan det vara att vi i Sverige ger hundar ett bättre skydd mot olämpliga hussar och mattar än vad barnen har gentemot olämpliga mammor och pappor? Det skulle jag vilja veta. Hoppas någon från regeringen vill svara på det...

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

tisdag, november 20, 2007

Dataspelsmissbruk och klimatångest

Idag rapporterar Ekot att en 17-årig pojke ska tvångsomhändertas och vårdas. Orsak: hans beroende av dataspel jämställs med missbruk. Länsrätten, som fattat beslutet motiverar det bland annat med att "pojken isolerat sig från omvärlden."

Först och främst tycker jag att det är väldigt märkligt att kalla en 17-årig man för "pojke". Ett sätt att frånta honom allt ansvar och tillskriva det samhälleliga oönskade beteendet datorn och dataspelens ondska och skapande av samma lockelse som förr tillskrevs skogsrå och näcken. Ett slags övernaturliga väsen som svaga individer inte kan motstå.

Det andra jag undrar över är att man uppenbarligen bedömer det som negativt att "pojken isolerat sig från omvärlden." Hur vet de hur hans omvärld ser ut? Det kanske är den mest sunda han kan göra. Det kan vara en överlevnadsstrategi. Har länsrätten undersökt det?

Det tredje är sättet att diagnostisera både det ena och andra som missbruk. Det är knappast ett kemiskt beroende. Samtidigt som det underförstått innebär en sjukdom. Och en sjukdom är oförvållad per definition, eller uppfattas så i alla fall. Därav problematiken kring vissa diagnoser.

Det går trender i sjukdomsdiagnoser och jag undrar vad nästa innediagnos kommer att bli. Klimatångest kanske?

...för övrigt anser jag att det bör sättas upp bommar på Järnvägsgatan samt att Nybrovägen och Klittervägen bör öppnas för genomfartstrafik!

Etiketter: , , ,

onsdag, november 14, 2007

Mer känslor än grundlag

Återigen har känslomässiga argument större relevans än grundlagen när det gäller Sverigedemokraterna.

Det senaste numret av SD-kuriren innehåller konstnären Lars Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund. Posten ser det som en säkerhetsrisk att dela ut tidningen.

Svensk Direktreklam har meddelat att man endast delar ut politisk information åt de nuvarande riksdagspartierna.
Att både Posten och dess främste konkurrent vägrar att dela ut information från ett viss politiskt parti är ett allvarligt hot mot den fria åsiktsbildningen, säger Sd:s ordförande Jimmie Åkesson i en kommentar.
Och det har han helt rätt i. Vi glömmer att grundlagen utgår från att all offentlig makt utgår från folket - och att folket röstat fram Sverigedemokraterna. Sen må vi alla tycka vad vi vill om Sverigedemokraterna och deras ideologi och partiprogram. Väljarna väljer.

Etiketter: , ,

tisdag, november 13, 2007

Skånedanskar, Göran Persson och social turism

De drygt 25 000 danska medborgare som är bosatta i Skåne får inte rösta i valet - trots att de arbetar och betalar skatt i Danmark, rapporterar Ekot.

Jag tycker det är orättvist. Man är en andra klassens medborgare, säger Christine Traubudt. Och hon är inte ensam om det. Hon och 150 andra skånedanskar samlades till protestmöte intill Öresundsbron.

Om jag inte får rösta vill inte jag betala skatt heller. För jag vill vara med och bestämma vad mina pengar ska gå till. Om jag inte ska rösta i Danmark, då vill jag lägga min skatt här i Sverige där jag bor och sen rösta i Sverige, säger Eg Egemarker.

Av sextio inbjudna danska politiker var det bara en som kom till mötet hos skånedanskarna - Öresundsmedborgarna.

Jag kommer fortfarande ihåg hur arg och irriterad Annika Persson var när hon rapporterade om resultatet av sin dåvarande makes, f d statsminister Göran Persson, förhandlingar med sina kollegor i Danmark. Alla skåningar tyckte från allra första början att det var ett fullständigt idiotiskt avtal som bara smålänningar och andra upplänningar kunde kommit på tanken till överhuvud taget.

En dansk familj flyttar till Malmö eller dess omnejd, bor betydligt billigare än i Köpenhamns utkant, får kortare restid till jobbet, dagisplats och skola till barnen i Sverige. Uppbär den betydligt högre lönen i Köpenhamn och betalar betydligt lägre skatt i Danmark. All samhällsservice utnyttjas i Sverige samtidigt som all konsumtion är betydligt lägre i pris. Därför finns det samtidigt en poäng i att de inte får rösta i Danmark; de berörs inte direkt av besluten.

Det är kanske detta som Göran Persson kallade social turism? I vilket fall så är det ett gränsavtal som är fullständigt galet och snarast måste ändras, oavsett var de danska medborgarna har sin rösträtt.

Etiketter: , , ,

måndag, november 12, 2007

Varför avgår kvinnor?

Ett av mina favoritprogram på radion, Godmorgon Världen!, hade igår ett inslag angående politikeravgångar och könsperspektiv. Genomgående är det ju så att fler kvinnor än män avgått.

Att ha använt svart arbetskraft och underlåtenhet att betala tevelicens har hittills resulterat i att alla kvinnor avgått medan männen sitter kvar i regeringen. När det gäller politiska prestigefrågor är det bara män som avgår.

Det är ganska uppenbart genom tiderna att kvinnor avgår i frågor som rör "den lilla världen" medan män avgår när det gäller "den stora världen". Det är en avspegling av den urgamla ordningen att kvinnan ansvarar för hem och barn (reproduktion) medan mannen ansvarar för arbete och ekonomi (produktion).

I programmet diskuterades varför det ser ut så. Och eftersom det inte finns någon forskning på området var spekulationerna många. Pressen på kvinnor är större. Kraven på kvinnor är högre. Kvinnor har lättare att ge upp. Kvinnor ger upp tidigare. Kvinnor orkar inte. Kvinnor har sämre nätverk. Kvinnor är mer beroende av en klapp på ryggen.

Alla dessa eventuella anledningar lägger problematiken hos kvinnan. Jag tycker att vi kvinnor borde kasta tillbaka den bollen. Jag vill i alla fall inte ha den. Min teori är helt enkelt att vi kvinnor har högre krav på oss själva än vad män har! De har dålig insikt i sånt som självkritik. Allt de gör offentligt gör de med en självklar rätt. Den självklara rätten till "den stora världen" har vi kvinnor ännu inte. Vi måste legitimera vår roll i offentligheten, eftersom vi av tradition inte har den.

Det räcker att tänka sig om Ulrika Schenström varit manlig statssekreterare och Anders Pihlblad varit en kvinnlig journalist. Gissa om alla tyckt synd om den manlige statssekreteraren som blivit så "lurad" av den kvinnliga vampen som bjudit honom på alkohol och kysst honom. En man kan ju inte rå för att han faller för en sån frestelse, eller?

Det är kanske så enkelt att kvinnor har högre krav på sig själva i politiken. Varför säger ingen det?

Etiketter: , ,

lördag, november 10, 2007

Den ökända omöjliga konsten att splitta en krognota

Det har meddelats via Sveriges Radio och Ekot att polisen har beslagtagit kontokortsslipen från krogmötet mellan fd statssekreteraren Ulrika Schenström och den time-out-ledige TV4-journalisten Anders Pihlblad. TV4 ville inte lämna ut den och därför fattade överåklagaren beslut om husrannsakan.

Det finns ett antal frågetecken angående notan. Vilken krog var de på och vad kostade en flaska vin där? Anders Pihlblad har sagt att han inte bara drack vin utan även öl. Vad kostade hans öl? Och det största frågetecknet av alla: var det Ulrika Schenström som drack allt vin som fanns på notan?

Tydligen hade flera av Anders Pihlblads kollegor också varit där. Hur vet vi vem som druckit vad på den notan? Det har bara förutsatts att det var de två som druckit hälften var. Men det vet vi faktiskt inte. Hur mycket har Anders Pihlblad haft uppsatt på sitt kort innan detta möte? Jag kommer att tänka på Lisa Ekdahl: Vem vet, inte du, Vem vet, inte jag...

Kanske borde vi kontakta manusförfattarna till den gamla inspelningen där notan ska delas och varken gaffel eller läppstift räcker till för en rättvis fördelning av kostnaderna och för vem som tagit in vad.

Har just läst om Bodil Malmstens bok Priset på vatten i Finistère och märkligt nog associerade jag direkt till krogbesöket ovan och medias arbetssätt. Hon berättar nämligen en historia om förre presidenten Mitterands son, Jean-Christophe Mitterand, som misstänkts för att vara skattefuskare och korrupt rörande vapenhandel i Angola. Hans mamma hälsar på i häktet och är upprörd över att det ställts ut borgen. Bodil Malmsten kommenterar:
Den som hängs ut i pressen överlever. Hur stor skymfen är avgör inte media, det är den uthängde som avgör hur stor skam han tar på sig. Medias skamlöshet är en sak, den för medias skamlöshet utsatte en annan. Även om jag alltid vill störta till den utsattes sida, vet jag hur det ligger till. Utsatt eller ej - den skamlöse går fri.
Till Bodil Malmsten vill jag säga att det är min förhoppning att du tycker att det är okej att jag citerar din bok här. Har försökt att kontakta dig, men du har stängt alla inkommande kontakter via din utmärkta blogg Finestère

Och jag ser att du har en fantastiskt analysförmåga när du drar slutsatsen att: Den skamlöse går fri och kan bara tillägga: alltid...

Etiketter: , , , ,

torsdag, november 08, 2007

Ny statssekreterare signalerar det säkra före det osäkra

Regeringen beslutade i dag utse Hans Gustaf Wessberg till statssekreterare i Statsrådsberedningen.

Wessberg är född 1952 och har varit statssekreterare i regeringen sedan 2006, först i Försvarsdepartementet hos Mikael Odenberg och senare i Utrikesdepartementet hos handelsminister Ewa Björling.

Wessberg har en bakgrund som bland annat generaldirektör för Bolagsverket, vice vd för Svenskt Näringsliv och vd för Sveriges Industriförbund. Han är reservofficer med majors grad inom marinen och har varit förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm stad.

HG Wessberg tycker att det är allvarligt att Ulrika Schenström tvingats sluta efter en krogkväll och att flera av partiets statsekreterare betalat svarta löner.
Jag kan tala för mig själv eftersom jag stod på den listan över de som köpt svarta tjänster.
Ja, det är ju lätt att säga. Ingen journalist kommer väl att lyckas hitta en bra journalistisk vinkling på en medelålders, vit, heterosexuell man med den bakgrunden även om han använt svart arbetskraft eller tagit en pilsner på krogen vid ett vanligt affärsmöte. Klart han behöver hjälp med städning, strykning, matlagning och skatteavdrag för representationspilsnern med grabbarna. Egentligen är det märkligt att han inte fått det beviljat som hjälpmedel med tanke på det funktionshinder på området som den utsatta gruppen har på just detta området.

En journalistisk vinkling skulle möjligen vara om det handlar om ännu mer nära tjänster än de så kallade hushållsnära? Men i Sverige brukar skandaler handla om pengar till skillnad från i USA.

Etiketter: , , , ,

onsdag, november 07, 2007

Dagens moderata Svarte Petter

Så är dagens moderata Svarte Petter utsedd. Återigen är det tf statssekreterare Nicola Clase. Hon bekräftar för Ekot att ”hon anlitat firman, men säger att hon har alla kvitton i ordning och att hon inte gjort något fel.”

Ekot kontrollerar byggfirman som hon anlitat och Skatteverket anger att företaget inte betalat in någon moms eller redovisat intäkter. Företaget har förlorat sitt f-skattebevis, jagas av kronofogden.

Kanske borde Kronofogden, som inte lyckats nå företagaren, anställa journalister. Ekot får nämligen tag på företagets ägare som bekräftar att han gjort jobb åt statssekreteraren. Eller beror den tillfälliga tillgängligheten bara på tipspengar?

Var är byggfacket någonstans? De brukar ju leka polis, kontrollera alla byggföretag och granska byggjobbarnas legitimation. Eller görs det bara när företagen anlitar utländsk arbetskraft?

PS. Senare visade det sig att det fanns en hel kortlek med Svarte Pettrar i regeringskansliet. Nio av hennes moderata statssekreterarkollegor har köpt svart arbetskraft.

Etiketter: , ,

tisdag, november 06, 2007

Magdalena Andersson x 3 och mejlen

Så var det dags igen. Magdalena Andersson, (m)-riksdagsledamot har skickat vidare ett mejl till Fredrik Reinfeldts medarbetare. Mejlet var avsett för en socialdemokrat med samma namn och därför är socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Britt Bohlin upprörd. Och meddelar offentligheten samt anlitar en advokat - nu.

De tre Magdalenorna har funnits i riksdagen under drygt ett år, men just nu väljer Britt Bohlin att gå ut i media och anlitar advokat.

Kan det ha ett samband med de senaste dagarnas turbulens kring felsteg bland ledande moderater?

Etiketter: , , , ,

måndag, november 05, 2007

Miljoninkomst - ett brott?

Igår avslöjades det att moderaterna och äkta paret Cederschiöld har anlitat svart städhjälp. Att döma av Aftonbladets indignerade ingress är det tveksamt om brottet består i att de anlitat svart arbetskraft eller att de har en miljoninkomst. Kanske ger det väl valda vällevnadsfotot en vink? Eller?

Idag anmäler SSU:aren Erik Molin till Skatteverket för skattebrott. Han säger:

– Jag tycker att Cederschiölds kommer undan alldeles för lätt. Det är ungefär som när ett barn ertappas med handen i syltburken. Man ger en tillrättavisning och sedan händer inget mer. Nu vill jag att det här ska granskas, säger Molin till aftonbladet.se.

Jag funderar på hur journalister egentligen ser på det här. Eftersom det tycks som om det är ett brott att anlita svart städhjälp trots att man har miljoninkomst; Är det okej att anlita svart städhjälp om man har en betydligt lägre inkomst. Eller hur menar de att jag ska tolka innehållet i artikeln?

Apropå Erik Molin så hoppas jag att han läst bibeln innan han tar på sig rollen som den utan skuld och tar sig rätten att kasta första stenen?

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , , ,

lördag, november 03, 2007

Det räcker nu!

Angående den senaste veckans uppmärksammade affärer bland moderaterna har Ekot ringt runt till moderaternas regionala ordförande runt om i landet. Rubriken på nyheten blir Moderater vill ha stopp för skandaler.

De är arga och besvikna. Jan Owe Larsson, Östergötland, är oerhört besviken: För min personliga del tycker jag, att nu får det verkligen vara stopp.

Ove Andersson, Bohuslän, menar att partiets tal om nolltolerans mot brott i valrörelsen inte låter trovärdigt idag. Det här skadar förtroendet för moderaterna, säger han.

Lars-Ingvar Ljungman, Skåne, är tveksam till om Nicola Clase kan sitta kvar.
Jag tycker, att det är viktigt nu att i fortsättningen rekryteringar och annat görs på ett sådant sätt, att vi slipper sådana här frågor i framtiden
säger han till Ekot. Och jag kan bara hålla med honom när han slår fast att nu måste
respekten för regler skärpas ordentligt i det moderata partiet.
Och så framlägger han sin teori:
När man inte gillar vissa regler, när man inte gillar skattelagstiftning och så vidare, så på något sätt så behöver man inte bry sig om dem heller. Det är möjligt. Det är väl nästan troligt när man ser vad som har pågått.
Påminner så smått om det som kallas civil olydnad. Som när ungdomar släpper ut ett hundratal minkar till döden.

Missade ni Ekots lördagsintervju med handelsminister Ewa Björling där hon beklagade att hon använt svart hemhjälp, svart hantverkare och inte följt PBL så kan ni lyssna på den här. Hon har dessutom kört för fort med sin lila Porche...

För att citera Björn Afzelius: Det räcker nu!

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , ,

fredag, november 02, 2007

Politiken i massmediernas spegel

Inte utan att man känner sig trött dessa dagar. Innan ens första dygnet efter Ulrika Schenströms avsägelse från tjänsten som statssekreterare gått till ända, hamnar hennes efterträdare Nicola Clase inför medias domarskrank.

Nicola Clase, som är tf statssekreterare har enligt media tillsammans med sin make betalat svarta löner till hantverkare när de renoverade sitt numera avyttrade sommarhus. Okej, det är fel och det säger hon också. En hel pudel i media före lunch första arbetsdagen.

Jag kommer att tänka på min handledare statsvetare Mats Sjölins doktorsavhandling med titeln "Kommunalpolitiken i massmediernas spegel", inom området politisk kommunikation.

Det kanske är dags för en uppföljare? Möjligen speglar media även på den nationella politikens nivå samhället? Ska fundera på en problematisering av ämnet...

Dagens problematik passar väl in i det forskningsområde som Mats inspirerat mig till och mest ägnar sig åt: normativ demokratiteori och politisk etik, ett gränsland mellan ämnena filosofi och statsvetenskap. Jag borde kanske vända tillbaka till Statsvetenskapliga institutionen i Lund och fortsätta mitt arbete där.

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , , , ,

torsdag, november 01, 2007

Ulrika Schenström & Montesquieu

Så kom då pressmeddelandet från Statsrådsberedningen:
Ulrica Schenström har i dag lämnat in en begäran om entledigande från sitt uppdrag som statsministerns statssekreterare till statsminister Fredrik Reinfeldt.
Läs det i sin helhet här. Det är sorgligt och beklagansvärt att hennes tjänst som statssekreterare slutar på detta sätt. Jag tror att Ulrika Schenström kommer att påminna oss om sin bortovaro. Hon tillhör nämligen en av de nyckelpersoner som ingen märker förrän hon är borta. Ni vet den där städersketypen som ingen frågar efter så länge de finns på plats och som alla skriker efter när de inte finns på plats.

Jag beklagar att Fredrik Reinfeldt mister en fantastiskt duktig medarbetare; och hoppas att hon kommer tillbaka i partiets tjänst.

Men – inget ont som inte har något gott med sig. Och det goda ser jag som en anledning att åter ta upp diskussionen om Montesquieus maktdelningsprincip och placera den högt upp på den politiska agendan. Det inte bara bör göras, utan måste göras!

Så länge den bristen finns i den svenska författningen kommer vi gång på gång att få uppleva hur media agerar dömande makt i vårt land. Helt utan någon som helst legitimitet från den offentliga makt som utgår från folket.

Media ska granska statsmakten, inte döma den. Enligt vilka demokratiska principer agerar media i detta fallet? Och på vems mandat? Jag känner mig inte bekväm med att media tagit på sig den hatten...

för övrigt anser jag att buddistmunkars sånger bör höras och militärjuntans styre i Burma förgöras...

Etiketter: , ,